Fup og fakta om olier

Posted by on maj 1, 2014 in Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Fup og fakta om olier

Der findes mange fantastiske, sunde og velsmagende olier. Det har stor betydning for sundheden, hvilken slags fedt du spiser. Olier har mange gode egenskaber og det er vigtigt, at du anvender de sunde olier rigtigt. Olie_opbevaring
Derfor laver jeg
Nogle madolier er velegnet til stegning, mens andre olier er direkte sundhedsskadelige at stege i.
Alle olier indeholder både mættede, flerumættede og umættede fedtstoffer. Det er mængden af de forskellige fedtstoffer, der afgør om en olie er stabil under stegning eller ej.
De fleste af os bruger olie i maden hver dag, og olie er sundt og nødvendigt for kroppen. Men når vi steger i olie, er det ikke altid, at man kan smage, at den er blevet harsk.
Alle olier skal opbevares køligt og mørkt. Man kan købe mange smukke glasflasker med olie. Men lys og varme gør olien harsk. Hvis du vælger olie i gennemsigtig emballage, så tag den inderste og gerne fra den nederste hylde. Ellers risikerer du, at den allerede er harsk inden du har købt den.
– Når en olie er harsk, dannes der skadelige forbindelser, som kaldes frie radikaler, og det er kræftfremkaldende
– Nogle kan lugte, om en olie er harsk og dermed lade være med at spise den, men ikke hvis man er vant til at olien lugter harsk.
Hvis du steger i en olie, der ikke kan tåle opvarmning, så opdager du ikke at den bliver ødelagt og dermed skadelig for kroppen.