Hvad er der med de proteiner…

Posted by on marts 14, 2014 in Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Hvad er der med de proteiner…

LuckyOptimist_com_LoveYou-231_largeI flere år har vi fået fortalt, hvor vigtigt det er at spise nok proteiner for sundeheden, for vægtens og for musklernes skyld. Men på den anden side, har vi fået af vide, at for meget kød giver tarmkræft og dårlig fordøjelse. Arne Astrup og Danmarks ernrings model Christian Bitz, har forsket i vægttab og derefter skrevet bogen, Verdens bedste kur.(2012) Som har vist, at det er letter at holde et vægttab, hvis man spiser lidt mere protein. så er der hele paleo-bølgen, som den meget mandlige Thomas 

Rohde i høj grad har sat fut under (2012) Paleo- (stenalder) kost, handler i grove træk om at spise meget få kulhydrater, mere råt, groft, masser af nødder og rigtig meget kød. Vi kan lige toppe proteintrenden med Dukan kuren (2000) som har været en af de mest populære dameblads diæter siden Kate Middleton brugte kuren i forbindelse med et vægttab, inden hun skulle giftes med Prins William. I Dukan diæten er der forskellige faser man skal gennemgå, igen med store mængder af kød.

Det er lige så skadeligt at spise meget protein, som det er at ryge 20 cigaretter om dagen.

Sådan lød overskriften i Jyllandsposten d. 2.3.14 og BT fulgte hurtigt efter med, at skrive om den forfærdelige nyhed. Det var nu pludselig en dødssynd at spise kød (ja, dramatisk var det) Der gik kun en uges tid, før Videnskab.dk skrev at undersøgelsen der stod bag, denne forfærdelige overskrift, ikke var pålidelig. Derfor skrev BT, et par dage efter, at nu kunne man roligt spise sine proteiner igen. Alt imens andre blade kun lige havde opsnuset nyhed om at proteiner var farlige.

Forvirringen er total 

Det er ikke så underligt at folk er forvirrede. For få år siden var det rugbrødskuren, kartoffel og hvidkålskuren der herskede. Danskerne bliver kun mere stressede, forvirrede og federe af alle de mange kure. Jeg kan nogle gange græmme mig over, at der kommer så mange forskellige budskaber. De fleste har tillid til, at de undersøgelser der får mest opmærksomhed, også er dem der er mest sandhed i. Sådan er det langt fra.

Jeg arbejder med kost og vægttab hver dag, og jeg kan kun sige. Man ved meget om kost, vægttab og ernæring, men der er langt mere man ikke ved noget om. Men det tjener man ikke penge på at sige, det sælger hverken bøger, dameblade, giver sende tid på TV eller overskrifter i BT.

Det er total usexet at spise efter de officielle kostråd. Men jeg bliver gang på gang bekræftet i, at det giver mest mening for sundhedens, vægtens og fornuftens skyld.