Kampen mod den dårlige samvittighed

Posted by on marts 7, 2014 in Livsstil | Kommentarer lukket til Kampen mod den dårlige samvittighed

Det har været så utrolig svært, at skrive mit første indlæg her på siden. Jeg har i dage og uger haft så mange tanker om hvad jeg skulle skrive. Der er så utrolig meget jeg gerne vil skrive, og helst det hele, på den halve tid. Jeg ville rigtig gerne starte der første indlæg med, at skrive det allervigtigste, noget meget klogt og helt perfekt. Det kom jeg så ikke så langt med…

dreamstime_xs_33822931

Kampen mod den dårlige samvittighed

Jeg er endelig blevet enig med mig selv om, at der for det første ikke er noget, der er eller bliver perfekt. Jeg er en stor fortaler af at holde livet simpelt. For vi mennesker skal nok formå, at gøre det simple meget omstændigt, fordi vi altid tænker og overvejer muligheder i stedet for at handle.

Man bliver aldrig træt af det simple, det simple er til at overskue og få gjort. Men ofte er der simple ikke så attraktivt og sexet. Har du oplevet at være top motivereret for, at lave en sund og spændende aftensmad. Det sker gerne hvis man venter gæster, eller hvis man lige har læst en artikel med billeder af spændstige kvinder og lykkelige familier, hvor der på samme side er opskrifter med ”slankende artiskoksuppe” eller noget så smart som ”præstationsfremmende superfoods”.

Så er det helt sikkert, at motivationen for at lave sundere aftensmad, kun holder denne ene aften.  For hvad man selv synes var en fantastisk idé, ender med, at man står i et supermarked fredag kl. 16, med to skrigende unger og en indkøbsliste, hvor man ikke kan udtale halvdelen af ingredienserne. Derefter bruger man flere timer i køkkenet, for senere at finde ud af, at man egentlig ikke kunne lide maden!

Dagen efter, kan man så hurtig blive enig med sig selv om, at man fortjener en pizza på sofaen, når man nu har lavet SÅ sund mad.

Jeg tror vi alle har prøvet det. Når vi føler os mest motiveret, kommer vi til at gøre tingene så besværlige for os selv, at vi kun har energi til at gøre det halvhjertet eller ikke orker at gøre det igen. Vi har så mange forventninger til os selv, og efterfølgende dårlig samvittighed over alt det, vi ikke får gjort.

Jeg opfordrer til at lægge skyld, skam og daglige skrupler på hylden. Vi skal give os selv friheden til at fejle og sige skidt, pyt. Vende alle de fejlslagne forsøg til noget positivt – for vi prøvede da i det mindste. Vi skal blive bedre til grine af os selv når vi bliver overambitiøse, og så skal vi huske at gøre et kæmpe stort nummer ud af de forsøg, der så lykkedes.

Dyrk de små sejre, så de får ro til at vokse sig store…

Dette blev så til min egen kamp, mod den dårlige samvittighed. For nu har jeg endelig fået skrevet mit første blogindlæg :-)